Parkernas stad
Parkernas stad. Foto: Getty Images

Malmö

Staden från hela världen

När du hoppar av på Malmö C känner du fläkten från Öresund, Köpenhamn och kontinenten. Inom några få steg har du ett par av den internationella stadens attraktioner framför dina fötter.

Till höger reser sig ståtliga Malmö Live med hotell, restauranger och konserthus i världsklass vad gäller akustiken. Kanske lockas du av den guidade båtturen Rundan som avgår från kanalen utanför stationen. En fascinerande resa på stadens kanaler som tar dig under alla sköna broar låter dig se stadens alla vackra hus från vattenvägen.

Är du shoppingsugen är det den myllrande Södergatan som gäller. Utgå från Stortorget, snedda över Gustav Adolfs torg och upplev stadens eget ”Strøget” med massor av butiker, matställen, hotell och underhållning längs den långa gågatan.

Granne med Stortorget ligger Lilla Torg som är stadens absoluta nöjescentrum under den varma årstiden. Här är det högt tryck i månskenet med alla barer och restauranger som ligger sida vid sida och bjuder in till en pubrunda där man lätt hittar nya vänner. Missa inte Hedmanska gården från 1600-talet med Form Design Center.

Lilla torg
Lilla torg. Foto: Visit Skåne
Malmöhus slott
Malmöhus slott. Foto: Getty Images

För den konst- och kulturintresserade har Malmö mycket att ge. Malmö Museer och Malmöhus slott bjuder på intressanta utställningar om bland annat historia, teknik, sjöfart och undervattensliv. Här finns också Malmö konstmuseum med fina samlingar. Två andra höjdare för konstintresserade är de internationellt respekterade Moderna museet och Malmö konsthall.

Centralt i staden väntar Möllevången – Malmös mångkulturella hjärta – med spännande etniska matbutiker, krogar, barer, restauranger och en fantastisk torghandel. På Möllan är stämningen, ung, alternativ och mycket inbjudande.

Är det sommar och sol ska du packa ner badkläderna i väskan och bege dig till Ribersborgs strand, känd som Ribban, en härlig, folklig sandstrand helt nära centrum. Efter badet kanske det passar med en liten lunch i det vackra Ribersborgs Kallbadhus, alla säger Kallis, som står på pålar ut i vattnet. Här har du bra spanläge på 190 meter höga underverket Turning Torso som är Malmös kanske främsta landmärke.

Bonusupplevelse: Varje år i mitten av augusti öppnar staden stora famnen när det är dags för Malmöfestivalen – Sveriges största stadsfest.

Mer information om Malmö hittar du på: https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Besoka-Malmo.html

Malmö Live
Malmö Live. Foto: Apeloga, Visit Skåne

Malmö fem snabba

  • Kallas för Parkernas stad
  • Invånare kommunen ca 351 000
  • 183 länder representerade
  • Grundad på 1250-talet
  • Malmö C har anor från 1858

Vart vill du resa?

Kalmar Slott

Kalmar

Läs mer
Brändaholm

Karlskrona

Läs mer
Fantastika stränder

Ängelholm

Läs mer