Köpa biljett

På öresundtåg.se kan du förboka och köpa biljetter för kollektivtrafik i hela Sverige och till Öresundstågsstationer i Danmark. Här kan du också boka platsbiljett ombord på Öresundståg, förutom under sommaren 2024. Andra resor i Danmark säljs exempelvis av DSB.

Från den 4 juni och fram till hösten 2024 går det inte att boka platsbiljett på Öresundstågen.

Inga platsbiljetter i sommar på Öresundstågen.

När du bokar en biljett till en resa med Öresundståg efter den 4 juni kan du inte längre boka platsbiljett. För alla biljetter som säljs gäller fri sittning i den del du har biljett för - antingen 1. klass eller 2. klass.

Orsaken är det nya nationella distributionssystemet. Systemet är för närvarande under utveckling. Under hösten räknar vi med att åter kunna erbjuda sittplatsbokning.

Du kan köpa din Öresundstågsbiljett på öresundståg.se, i länstrafikbolagens biljettautomater och appar eller på deras övriga försäljningsställen.

Biljettautomater finns på alla stationer i Sverige som Öresundstågen trafikerar, samt på Köpenhamns centralstation och på Köpenhamns flygplats, Kastrup. Reser du från annan station i Danmark köper du biljetten genom DSB.

 Följ länkarna nedan för att hitta länstrafikens försäljningsställen.

Det går inte längre att köpa biljett ombord. Vid ombordstigning behöver du ha köpt din biljett i förväg.

Har du köpt din biljett via en app i smartphonen ska biljetten vara aktiverad för att vara giltig. Ta för vana att aktivera din biljett strax innan du stiger ombord på tåget.

Ta tåget till semesterflyget någon enstaka gång eller pendla dagligen till jobb och skola – oavsett vad så finns ett antal olika biljettalternativ för att resa med Öresundståg.

På Öresundståg.se säljs förköpta enkelbiljett och Resplusbiljetter. Dessa passar dig som reser någon enstaka gång, som vill kunna planera ditt resande i förväg, eller som ska ut på en längre resa som omfattar flera olika trafikföretag.

Reser du lite då och då eller kanske till och med ska börja pendla så kan de länstrafikbolag som utgör Öresundstågssamarbetet ha olika alternativ som passar bättre – exempelvis reskortTillsammans/familj-biljett och periodkort.

För mer information om och köp av länstrafikens rabatter och resekort, kontakta ditt länstrafikbolag:

* Även för resor som rör Västtrafiks område (Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Åsa)

** För resor mellan Göteborg och Varberg

Din Öresundstågsbiljett gäller inte bara för tågresan, utan även på stadsbussen till och från stationen!

En förbokad biljett är generellt sett endast giltig på den utsatta avgången. Mer öppna biljetter säljs av länstrafiken. Beroende på vilken sorts biljett du har finns olika möjlighet till om- och avbokning.

Resa inom stadszonen

I Sverige

Din Öresundstågsbiljett är även giltig för en anslutande resa med kollektivtrafiken inom stadszonen du reser från och till. Biljetten gäller för resa i stadszonen en timme före din avgångstid och en timme efter din ankomsttid. För mer information om resan inom stadszonen, kontakta det länstrafikbolag du tänkt resa med.

I Danmark

Vid resa med Öresundståg till eller från Danmark gäller din enkelbiljett för kollektivtrafik i område F+L (zon 1, 3 och 4) under det trafikdygn (kl 00:00-23:59) som är angivet på biljetten.

Zonkarta (PDF)

Kollektivtrafik som ingår är S-tågen (DSB), Movias stadsbussar, Havnebussen och Metron. Det gäller både en ankomstbiljett och avgångsbiljett i Danmark med Öresundståg till eller från Sverige.

Exempelvis om du reser från Kalmar till CPH Airport (Kastrup) och är framme med Öresundståget den 4 april kl. 10:00 kan du resa kollektivtrafik i zon 1, 3 och 4 fram till kl. 23:59 den dagen.

Åker du sedan tillbaka till Kalmar från CPH Airport (Kastrup) den 6 april kl. 18:00 kan du resa kollektivtrafik i zon 1, 3 och 4 från 00:00 den 6 april fram tills ditt tåg går.

Resor från Köpenhamn

Biljetter där resan påbörjas inom zon F + L – exempelvis Köpenhamns centralstation eller flygplats – är giltiga för resa med Öresundståg på samma sträcka inom tre timmar före och efter den utsatta avgången. Ingen ombokning krävs. Eventuell platsreservation medföljer ej.

Se även