Hittegods

Upphittat ombord i väntan på att hämtas ut. Foto: Apelöga/Öresundståg
Upphittat ombord i väntan på att hämtas ut. Foto: Apelöga/Öresundståg

Öresundståg har ingen egen hittegodshantering. Alla föremål som upphittas lämnas över till nedanstående hittegodsentreprenörer.

Upphittat i Sverige och Danmark

Om du har glömt något ombord på Öresundståget så behöver du först registrera dina kvarglömda saker och dina kontaktuppgifter hos Sodexo som sedan kontaktar dig när de får in dina saker.

Registrerar gör du här

Där kan du också läsa om rutiner, hitta kontaktuppgifter och annan information.

Utlämning sker på Sodexos kontor i Göteborg, Malmö, Karlskrona, Kalmar och Köpenhamn. Sodexo erbjuder dig även att mot avgift få hittegodset skickat till önskad adress. Hittegodsutlämning finns på Kinagatan 7 i Malmö och Kruthusgatan 1 i Göteborg. I Kalmar finns utlämningsställe på Stationsgatan 5 och i Karlskrona på Blekingegatan 6. I Köpenhamn finns utlämningsställe på Vesterbrogade 37.

Öppettider: 

  • Malmö: helgfri måndag – fredag 12:00-16:00. Lördag 12:00-16:00.
  • Göteborg: helgfri måndag – fredag 12:00-16:00 
  • Karlskrona och Kalmar: helgfri måndag, onsdag, fredag 13:00-17:00
  • Köpenhamn: helgfri måndag, onsdag 13:00-17:00, helgfri tisdag, torsdag 14:00-18:00, helgfri fredag, lördag 10:00-14:00

Övrig information

Det kan i efterhand vara svårt att veta var ett föremål kan ha upphittats i Sverige. Vi rekommenderar därför att du gör en förlustanmälan till båda parter ovan, samt till Polisen via Polisen.se eller på 114 14.

Om du förlorat värdesaker i Danmark vänder du dig till det polisdistrikt du tror du förlorat värdesaken i.

Då hanteringen av hittegods utförs på entreprenad har vi på Öresundståg ingen möjlighet att kontrollera om ett föremål upphittats, lämnats in eller registrerats. Det går ej heller att eftersöka föremål innan de har inkommit till någon av hittegods­­avdelningarna ovan.