Hittegods

Öresundståg har ingen egen hittegodshantering. Alla föremål som upphittas lämnas över till nedanstående hittegodsentreprenörer.

Upphittat i Sverige

Om du har glömt något ombord eller på ersättningsbussen i Sverige så behöver du först registrera dina kvarglömda saker och dina kontaktuppgifter hos Sodexo som sedan kontaktar dig när de får in dina saker.

Registrerar gör du här

Där kan du också läsa om rutiner, hitta kontaktuppgifter och annan information.

Utlämning sker på Sodexos kontor i Göteborg, Malmö, Karlskrona och Kalmar. Sodexo erbjuder dig även att mot avgift få hittegodset skickat till önskad adress. Hittegodskontor finns på Kinagatan 7 i Malmö och Kruthusgatan 1 i Göteborg. I Kalmar finns kontor på Stationsgatan 5 och i Karlskrona på Österleden 3.

Öppettider: 

Malmö helgfri måndag – fredag 12:00-16:00. 

Göteborg helgfri måndag – fredag 12:00-16:00 

Karlskrona och Kalmar helgfri måndag – torsdag 12:00-16:00

Upphittat i Danmark

Föremål som upphittas i Danmark tas omhand av DSB. DSB Hittegods kan nås på (+45)24 68 09 60 helgfria dagar måndag-fredag kl 09:00-11:00. Öppettider på Köpenhamns centralstation är måndag–fredag kl 08:00–20:00 och lördag–söndag samt helg kl 10:00–17:00.

För mer information, besök DSBs webbplats.

Övrig information

Det kan i efterhand vara svårt att veta var ett föremål kan ha upphittats. Vi rekommenderar därför att du gör en förlustanmälan till båda parter ovan, samt till Polisen via Polisen.se eller på 114 14.

Då hanteringen av hittegods utförs på entreprenad har vi på Öresundståg ingen möjlighet att kontrollera om ett föremål upphittats, lämnats in eller registrerats. Det går ej heller att eftersöka föremål innan de har inkommit till någon av hittegods­­avdelningarna ovan.