Välj språk

  Aktivt sportlov för familjen

  Sportlovet är en chans att prova på nya saker och göra en rolig resa med familjen. Vill man ha mycket tid att umgås, och samtidigt vara snäll mot plånbok och miljö, så väljer man att åka till det roliga med Öresundståg.

  Den svenska kronan är inte mycket värd i Danmark. Men för den smarte finns gratis upplevelser i Köpenhamn som roar både unga och vuxna under sportlovet. På Børnens Museum på Nationalmuseet väntar mycket roligt som ett vikingaskepp, kläder för utklädning och en pakistansk butik. En riktig klassiker för hela familjen är att följa vaktavlösningen på Amalienborg klockan 12 varje dag och kolla in soldaterna i sina häftiga björnskinnsmössor.

   

  Varför inte åka på en ”forskningsresa” under sportlovet och besöka ett science center? Mitt i Göteborg ligger Universeum – sju våningar fyllda med en regnskog, en rymdstation, häftiga hajar och mycket mer. I Karlshamn finns Kreativum, ett helt hus proppat med aha-upplevelser. Vattenhallen i Lund vill inte vara sämre och lockar med pysande och puffande experiment.

   

  Men kan så klart också fira sportlov hemma. På Malmö stadsbibliotek kan man få träffa en brandman och programmera robotar. I Göteborg ordnas ”havspyssel” och det ges en chans att testa open mic. Bibblan i Växjö välkomnar till tipsrundor, boktips och makerspace för kreativ hjärngympa.