Välj språk

  Snart avgår Tomtetåget!

  Nu tändas snart tusen juleljus och det doftar gott av glögg och gran.

  Från slutet av november kör Öresundstågen dig till några av alla härliga julmarknader i Sydsverige och i Danmark. Här får du tips på några av de bästa och roligaste julmarknaderna.

   

  Jul på Liseberg i Göteborg bjuder in till ett gnistrande vackert vinterlandskap med bodarna fyllda av godsaker. Karusellerna snurrar och för de yngsta har man väckt upp alla glada kaniner i Kaninlandet. Varbergs fästning håller julmarknad första advent med juldelikatesser, hantverk och möjlighet för de lite tuffa att testa Juldoppet vid Barnens badstrand.

   

  Julmässan på Kalmar slott är en av landets mest stämningsfulla. Över 120 slöjdare är på plats i sina bodar, läge för att köpa fina julklappar! I världsarvsstaden Karlskrona förvandlas hela city till ett enda stort julmys med tomteland, julbodar, luciatåg och smånissar.

   

  I Skåne kan vi bland annat tipsa om julmässan på Hässleholmsgården som utlovar en äkta gammaldags julkänsla. En annan klassiker är julstöket på Kulturen i Lund där man kan skapa sina egna julklappar. Tar man tåget över Öresund är jul på Tivoli det givna målet. Men det gamla nöjesfältet Bakken vill inte vara sämre och bjuder in till ett julkalas extra allt för stora och små med barnasinnet i behåll.

   

  Googla julmarknaderna för datum och tider.

   

  foto Bakken: Bjørn Pierri Enevoldsen