Välj språk

  Tågluffa längs Skåneleden

  Möt våren och fåglarnas kvitter

  Att vandra på Skåneleden är ett härligt äventyr. Du får uppleva dramatiska klippor vid havet, vackra stränder, fåglarnas kvitter i skogen och mysiga små byar där du kan avsluta dagen med en god middag.

   

  Skåneleden omfattar fem delleder som bjuder på 105 etapper skön vandring genom 33 kommuner. Varför inte tågluffa längs leden i vår och hoppa av på en station som ligger nära en etapp? Vi kan till exempel tipsa om följande vandringar: Båstad–Hovs hallar, Osby–Verum, Sölvesborg–Grundsjön, Ängelholm–Vejbystrand, Hässleholm–Göingeåsen.

   

  Gå in på skåneleden.se så får du fin inspiration inför din tur. Här kan du läsa mera om vandringar från kust till kust, från nord till syd och från ås till ås. Känner du för att stövla in på ett slott? En vacker vandring är den mellan fiskeläget Domsten och Sofiero slott i Helsingborg.

   

  Vi vill också tipsa om att det går utmärkt att tågluffa till vandringar i övriga län som Öresundståg trafikerar. Några exempel är Hallandsleden, Bohusleden, Blekingeleden, Kalmarsundleden och Sigfridsleden.