Välj språk

  Picasso och ung svensk form

  Ladda själen med en konstnärlig kick på det nya året. Ta Öresundståget över bron till Köpenhamn och besök konstmuseet Arken där man visar högaktuella utställningen ”Älskad av Picasso – Kärlekens makt”.

  Här får man veta mera om den berömda konstnärens relationer med några modeller som resulterade i banbrytande kvinnoporträtt. Man kastar sig rakt in i dagens heta ämnen vad gäller frågor om genus, identitet och feminism. Men också Picassos humor lyfts fram i de 51 verken som kan upplevas fram till 23 februari 2020.

   

  Det lyser också av kreativitet på Dunkers i Helsingborg. Just nu kan du se utställningen ”Ung svensk form special edition” som visas fram till 29 mars 2020. Här kan du fascineras av de bästa exemplen på ung, nyskapande svensk formgivning. Besökarnas bjuds på en formsprakande upplevelse med 30 utvalda verk från de senaste fem årens utgåvor av Ung Svensk Form. Utgångspunkten är den öppna gränsen mellan konst och design som kreativ motor för nya och hållbara lösningar i mötet mellan människan, innovation och teknik.

   

  Pablo Picasso, Nu couché, 1932. Olie på lærred. Musée national Picasso-Paris © Succession Picasso / VISDA 2019