Välj språk

  Dags för handbollsfest!

  EM i handboll för herrar avgörs 9–26 januari 2020 i ett samarrangemang mellan Sverige, Norge och Österrike med 24 deltagande nationer.

  Det blir en riktig fest för alla handbollstokiga där spelare i världsklass kommer att bjuda på nerv, kämparanda och stor dramatik.

   

  Ta Öresundståget till Göteborg och heja fram Sverige genom gruppspelet i Scandinavium. Går det vägen för de blågula väntar tuffa matcher i huvudrundan som spelas på Malmö Arena. Finalen avgörs en bit utanför Öresundstågs trafiksystem, nämligen på Tele2 Arena i Stockholm.

   

  • Scandinavium Göteborg C, gruppspel 11-15 januari

  • Malmö Arena (Malmö Hyllie station), huvudrundan 17-22 januari

  • Tele2 Arena, Stockholm, semifinal och final 24-25 januari

    

  Sverige har en del att försvara i EM för herrar sedan turneringen startade i nuvarande form år 1994. Generationen av spelare som kallades Bengan Boys, efter tränaren Bengt ”Bengan” Johansson, var under några år nästan oslagbara. Laget innehöll toppspelare som Ola Lindgren, Staffan Olsson, Magnus Wislander, Stefan Lövgren med flera stjärnglänsande profiler.

   

  Hittills har landslaget plockat hem pokalen hela fyra gånger totalt. Våra svenska kämpar är också det enda laget som vunnit EM det år man var värdland. Dessutom är laget det enda som är trippelmästare då man vunnit EM tre gånger i följd. Go, Sverige, go!

   

  foto: Patric Boström