Välj språk

  Elsa Beskows sagovärld öppnar sig i Lund

  Elsa Beskows magiska sagovärld upptäcks ständigt av nya generationer av barn.

  På Kulturen i Lund pågår fram till 17 januari 2021 en stor lekutställning där framtidshoppen får kliva in i Tant Gröns, Tant Bruns, Tant Gredelins och Farbror Blås nostalgiska värld. Man ser tydligt att inspirationen kommer från livet i en svensk småstad på 1840-talet.

   

  Miljöerna som barnen får besöka är direkt hämtade från de populära sagoböckerna om tanterna och farbrorn, men också ifrån Tomtebobarnen och Hattstugan. Barnen kan gå runt och hälsa på hemma hos de olika figurerna, laga mat hos Tant Brun och få gå i skolan hos Farbror Blå.

   

  Längre in i lekutställningen får barnen uppleva de fyra årstiderna genom Elsa Beskows bilder i stort format på väggarna. Det är fritt fram att leka, klättra, åka rutschkana och gå på upptäcktsfärd för att träffa till exempel Solägget och Lasse-liten i trädgården. Barnen ges också några spännande uppdrag att genomföra medan de leker. Utställningen riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år. Men även lite större människor med barnasinnet i behåll kan ha stor glädje av denna klassiska sagovärld.