Välj språk

  Dags att snöra på skridskorna!

  Januari är en härlig månad för vintersportande. Här kommer några tips på orter dit du åker med Öresundståg och snart kan sträcka ut på isen eller susa ner för skidbacken.

  Vi börjar med spektakulära skidbacken Amager Bakke/Copenhill i Köpenhamn som startar på toppen av en nybyggd förbränningsanläggning för sopor. Skidbacken är byggd med plastbeläggning som ersätter snö. Ta sats från 85 meters höjd och susa ner för 450 meter i en backe som passar hela familjen.

   

  I Skåne finns många fina banor för skridskofantaster. Några exempel är Malmö Folkets park med fri utlåning av skridskor och Kockums Fritid. I Landskrona väntar den klassiska ishallen, med anor från 1958, där generationer av unga och lite äldre gjort vackra piruetter. Vill du släppa sargen och uppleva friåkning på en sjö ska du ta tåget till Höör och Tjurasjön som ligger nära stationen. Ta med isdubbar för säkerhets skull.

   

  I Kalmar finns fina ishallar inomhus och naturisbanor utomhus som till exempel Cellgraven i centrala staden. Blir du skridskosugen i Karlskrona är det NKT Arena som gäller med två ishallar. Barn under sju år åker gratis. Varberg har en populär ishall som hälsar allmänheten välkommen, tider varvas för luståkningen och hockeylek med klubba och puck.

   

  Googla våra tips och få mer information!