Välj språk

  åk på upptäcktsresa

  Kolla in när hajarna får mat i akvariehallen

  Är du nyfiken på naturen, rymden och vetenskapen? Då föreslår vi en sportlovsutflykt med Öresundståg till ett spännande science center i Köpenhamn, Göteborg, Karlshamn eller Lund. Sätt dina sinnen i spinn tillsammans med familjen och upptäck saker som ni inte visste om livet på jorden.

   

  Experimentarium i Hellerup nära Köpenhamn lockar med 17 interaktiva utställningar och vetenskapsshower i världsklass. Kika in på kroppens organ, gå på den stora vattenutställningen Stranden och upplev den gigantiska rörelsebiografen.

   

  På Universeum i Göteborg är det lätt att fylla en heldag under er upptäcktsresa. Kolla in när hajarna får mat i den spektakulära akvariehallen, res ut till stjärnorna i världsrymden och spana in djuren i regnskogen.

   

  Ta tåget till Kreativum Science Center i Karlshamn och få många aha-upplevelser bland de cirka 170 prova-på-stationerna. Vattenhallen Science Center i Lund vill inte vara sämre. Här får ni också göra egna experiment. Gå också på någon av de populära vetenskapsshowerna och upptäck universums mörka hemlighet i Planetariet.

   

  Hajar på Universeum, foto: Oscar Mattsson