Välj språk

  Åk på safari under höstlovet

  Varför inte åka på safari med Öresundståg under höstlovet? Här kommer några tips på vad du, familj och vänner kan få uppleva.

  Tropikariet i Helsingborg är en exotisk inomhusdjurpark. Här kan de riktigt modiga få vara med om att klappa både ormar och krokodiler. Kom också nära busiga apor, spanande hajar och lustiga lemurer.

   

  Den Blå Planet i Kastrup är Nordeuropas största akvarium med över 20 000 fiskar fördelade på 53 vattentankar.  Besökarna får känslan av att vara under havsytan på grund av den häftiga konstruktionen med vatten på alla sidor. Dra efter andan när hammarhajar och rockor simmar helt nära dig i sina tunnlar.

   

  Mitt i Göteborg hittar du Universeum som är Nordens största science center i sju våningar. Spana in färgglada fiskar i de gigantiska akvarierna och upplev när hajarna matas, gå på upptäcktsfärd bland djuren som lever i regnskogen och få veta mer om några av världens giftigaste ormar som håller till i Reptilariet.

   

  Det händer så klart massor av annat kul under höstlovet och det finns mycket att upptäcka i Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Göteborg med omnejd och på Själland. Kolla upp turistbyråernas hemsidor för respektive stad eller ort.

   

  foto: Bjarke MacCarthy