Välj språk

  Wi-Fi på Öresundståg

  Förbättring av Wi-Fi:t

  I våras upptäcktes en driftstörning på Öresundstågs Wi-Fi. Orsaken är identifierad och åtgärdad. För att försäkra oss om att systemet ska fungera optimalt framöver pågår nu en testperiod för att förbättra prestanda och kvalité. Generellt ska Wi-Fi:t ombord på Öresundstågen fungera som tänkt, men ibland kan det uppstå situationer då Wi-Fi:t kan upplevas som svajigt eller svårt att komma in på. Vi beklagar detta.

   

  Upplever du denna situation hänvisar vi till det vanliga mobilnätet. Genom Öresundstågs mobilförstärkare som finns ombord på tågen är det samma prestanda som utanför, vilket vanligtvis är 4G.

   

   

  ATT ANVÄNDA WI-FI:T OMBORD

   

  Så här gör du

  Wi-Fi ombord på Öresundstågen fungerar på motsvarande sätt som när du använder fritt Wi-Fi på caféer, hotell eller på shoppingcentra. Här kommer en instruktion hur du gör för att koppla upp dig.

   

  1.  Gå in på inställningar på din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

    

  2. Välj Wi-Fi, då kommer alla valbara alternativ upp.

    

  3. Välj .Oresundstag_Wi-Fi

   

  4. När du gjort ditt Wi-Fi val kommer du till en landningssida. Läs igenom informationen och användarvillkoren. När du klickar på Anslut betyder det att du godkänner användarvillkoren.

    

  5. Nu kommer du till Öresundstågs hemsida. Härifrån kan du gå in på andra sidor, läsa mejl eller varför inte lyssna på en podd?

   

   

  Att tänka på

  Vill du ladda ner tunga filer som exempelvis filmer, är det bättre att göra det när förutsättningarna för snabb och jämn uppkoppling finns. Till exempel hemma eller på andra platser där det finns fiber.

   

  Ibland kan Wi-Fi:et upplevas som lite segt. Det är fullt normalt. På ett tåg som rör sig mellan stora geografiska områden varierar mottagningen beroende på hur mobilnätets master är placerade och riktade i landskapet. Det påverkar hur du upplever din Wi-Fi uppkoppling. Även tunnlar kan påverka din mottagning. Medan uppkopplingen i städer och i tätbefolkade områden oftast är väldigt bra.

   

  Avslutningsvis

  Vi hoppas att du får både glädje och nytta av Öresundstågs Wi-Fi ombord. En service som har varit efterlängtad av många resenärer.

  Behöver du hjälp att koppla upp dig fråga gärna tågvärden ombord.

   

   

  Uppdaterad: 27 maj 2021