Välj språk

  Hittegods

  Öresundståg har ingen egen hittegodshantering. Alla föremål som upphittas lämnas över till nedanstående hittegodsentreprenörer.

  Upphittat i Sverige

  Om du har glömt något ombord i Sverige så behöver du först registrera dina kvarglömda saker och dina kontaktuppgifter hos Sodexo som sedan kontaktar dig när de får in dina saker. För mer information, besök Sodexos webbplats, oresundstag.sodexo.se

   

  Utlämning sker på Sodexo-kontor i Göteborg och Malmö. Sodexo erbjuder dig även att mot avgift få hittegodset skickat till önskad adress. Hittegodskontoret finns på Kinagatan 7 i Malmö och Kruthusgatan 1 i Göteborg. Öppettider helgfri måndag – fredag 12:00-17:00.

  Upphittat i Danmark

  Föremål som upphittas i Danmark tas omhand av DSB. DSB Hittegods kan nås på (+45)24 68 09 60 helgfria dagar måndag-fredag kl 09:00-11:00. Öppettider på Köpenhamns centralstation är måndag–fredag kl 08:00–20:00 och lördag–söndag samt helg kl 10:00–17:00.

   

  För mer information, besök DSBs webbplats.

  Övrig information

  Det kan i efterhand vara svårt att veta var ett föremål kan ha upphittats. Vi rekommenderar därför att du gör en förlustanmälan till båda parter ovan, samt till Polisen via Polisen.se eller på 114 14.

   

  Då hanteringen av hittegods utförs på entreprenad har vi på Öresundståg ingen möjlighet att kontrollera om ett föremål upphittats, lämnats in eller registrerats. Det går ej heller att eftersöka föremål innan de har inkommit till någon av hittegods­­avdelningarna ovan.

  {{ planner.disableHeader }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  Utresa
  • {{ time }}
  Returresa
  • {{ time }}