Välj språk

  Cykel ombord

  Du kan ta med din cykel på Öresundståg i mån av plats. Det får plats max 9 cyklar som placeras i låggolvsdelen i mitten av tåget. I Kalmar län och i Danmark behöver du lösa cykelbiljett.

  Baserat på säkerheten ombord är det är alltid tågbesättningen som beslutar när tåget är fullt. Skulle det vara fullt får du vara beredd på att vänta på nästa tåg.

   

   

  Hur köper jag biljett?

  Under en övergångsperiod 2021, kommer det i vissa län i Sverige att vara gratis att ta med sig sin cykel ombord i mån av plats. För närvarande gäller det i alla län där Öresundståg trafikerar utom i Kalmar län. Där kan du lösa biljett i exemplevis Kalmar länstrafiks app eller på stationen. I Danmark gäller fortfarande biljett för cykel.

   

  Reser du med en konventionell, tvåhjulig cykel köper du en cykelbiljett exempelvis i biljettautomaten på stationen. För el-sparkcykel/scooter gäller samma regler som vanlig cykel.

  Tar du med dig en tandemcykel köper du två cykelbiljetter. Varucykel, trehjulig vuxencykel och cykelkärror får endast tas med mellan Hyllie station i Sverige och Tårnby station i Danmark. Hopfällbar cykel, hopfällbar el-sparkcykel/scooter och mikrobike räknas som handbagage och får tas med kostnadsfritt.

  Max en cykel per person.

  För mer information, kontakta ditt länstrafikbolag.

   

   

  Uppdaterad: 2021-10-07

  {{ planner.disableHeader }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  Utresa
  • {{ time }}
  Returresa
  • {{ time }}