Danska Flaggan
Publicerad:

Tågtrafik över Öresundsbron

För att komma in i Danmark från Sverige finns olika regler. De kan ändras på kort tid så läs alltid på danska polisens hemsida innan du åker till Danmark.

För inresa Sverige se här och för inresa Danmark se nedan.

DANMARK

Som ett led i att bromsa spridningen av Coronaviruset/Covid-19 har den danska regeringen infört restriktioner för inresor. Från den 12 november 2021 är det åter coronarestriktioner vid inresor.

27 december 2021 - 17 januari 2022

Alla som är 15 år eller äldre och inte är bosatta i Danmark måste visa upp ett negativt covid-19 test vid inresa till Danmark. Det gäller även personer som är vaccinerade. Det finns en hel del undantag som du hittar här.

Undantaget är exempelvis personer som bor i gränslandet. Definition av gränslandet hittar du här i Sundhetsministeriets retsinformation. Mer information från Sundhetsministeriet i Danmark hittar du här. 

Du ansvarar själv för att hålla dig uppdaterad med aktuella regler och att du har rätt dokumentation med dig. Du kan läsa mer vad som gäller för resor från Sverige till Danmark här

Hittar du inte vad du söker kontakta danska polisens hotline. Du hittar telefonnummer och öppettider här.  

Munskydd

Munskydd eller visir behövs ombord på Öresundstågen i Danmark från den 29 november 2021. Även på Köpenhamns flygplats - Kastrup behöver du ha munskydd.  

För mer information läs mer på DSB:s hemsida här.

Munskyddskrav infördes 15/6 2020 på Kastrup. För mer information se här.

Passkontroll

Från 25 oktober 2021 gör danska polisen endast stickprovskontroll på resande från Sverige till Danmark. Den sker på Copenhagen Airport Kastrup. Du kan stanna kvar på tåget om du fortsätter din resa med samma tåg, för kontrollen sker ombord. Polisen kan även genomföra kontroll på Kastrups perronger på dem som går av.

Turtäthet och utökade platser ombord

Från den 12 december 2021 kommer Öresundstågen i rusningstrafik åter gå med 10-minuters intervall över Öresundsbron i båda riktningar.

Aktuell och uppdaterad reseinformation hittar du där du söker och köper din biljett till exempel på öresundståg.se eller i ditt länstrafiksbolags reseapp.

Om gränskontrollen gör att du inte kan använda din biljett

Icke-återbetalningsbara Öresundstågsbiljetter går inte att få återbetalda på grund av den danska gränskontrollen. I Öresundstågs sortiment finns återbetalningsbara biljetter men inte ombokningsbara.

För frågor kontakta gärna vår bokningssupport: bokningssupporten@oresundstag.se

Biljetter köpta av andra aktörer och i biljettautomater, appar med flera - kontakta säljande part.

Publicerad:

Mer i fokus

Familj ombord med flicka som ler mot sin bror.

Hur fullt brukar tåget vara?

För att du bättre ska kunna planera din resa och undvika avgångar med många resenärer, visar vi här de sträckor som har flest resenärer utifrån ett genomsnitt.

Läs mer
Tidigare hemsida

Nytt utseende på hemsida och bokning

Du är nu på Öresundstågs nya hemsida och bokning. Vi hoppas du ska tycka att den är lätt att använda och hitta på.

Läs mer
Kvinna på stationen går och tittar i sin mobiltelefon.

Covid-19

Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om coronaviruset, Covid-19, kopplat till kollektivt resande med Öresundståg i Sverige. Från den 8 december 2021 är rekommendationen att använda munskydd ombord om det inte går att undvika trängsel.

Läs mer
Blåljus på en polisbil

Gränskontroller påverkar trafiken i båda riktningar

Här kan du läsa om vilka inreseregler som gäller för Öresundstågsresenärer. Från den 21 januari 2022 är det krav på covidintyg för utländska medborgare 18 år eller äldre som reser till Sverige från Danmark.

Läs mer