Duo/Familj-biljetten

Det blir billigare tillsammans! Med Duo/Familj åker ni upp till fem personer (varav max två vuxna) på samma biljett. En Duo/Familj-biljett kostar 10 % mindre än två vuxenbiljetter, så även om ni bara är två som ska resa ihop lönar det sig att köpa en Duo

Hur mycket kostar biljetten?

Sök din resa med våra tåg i reseplaneren.
Välj Duo/Familj i "prisrutan".

En Duo/Familj-biljett kostar 10 % mindre än två vuxenbiljetter, så även om ni bara är två som ska resa ihop lönar det sig att köpa en Duo/Familj. Biljetten gäller för upp till fem personer, varav max två vuxna. Är ni t ex fem ungdomar som ska resa tillsammans, så åker ni allihop på en Duo/Familj-biljett.

Som vuxen räknas alla fyllda 20 år. Observera att i Danmark är åldersgränsen för barn 15 år. Därför kan man behöva komplettera Duo/Familj-biljetten om man ska åka över till Danmark och om man åker med barn över 15 år.

Duo/Familj-biljetten går även att köpa med reskassa, vilket ger ytterligare 20 % rabatt på priset. Observera att biljetten inte går att förhandsboka eller köpas med platsreservation. Duo/Familj gäller inte i 1:a klass.

Var köper jag biljetten?
Biljetten kan du köpa i automat på stationen eller på de flesta försäljningsställen i Blekinge, Halland, Kronoberg, Skåne, Kalmar Län och Västra Götaland. Det går även att köpa biljetten på många bussar, vilket är smidigt när du fortsätter din resa med Öresundståg. Biljetten går inte att köpa på Boka resa, sj.se eller andra hemsidor som säljer Resplusbiljetter.

Så här reser du med en Duo/Familj-biljett

  • Eftersom biljetten är tidsbegränsad köper du din biljett i samband med din resa.
  • Tänk på att undersöka var du köper din returbiljett.
  • Biljetten gäller för angiven sträcka samt resa inom stadszonen vid start- respektive slutstation.

Aktuellt